Penne a la puttanesca 1

Penne a la puttanesca

Traditional, aceasta reteta specifica in sudul Italiei este facuta cu spaghetti, dar din lipsa am folosit penne. Numele inseamna “penne in stilul prostituatelor” sau “Penne a la curva”. Nu prea conteaza numele, ci faptul ca sunt foarte delicioase si se pot prepara in 20 de minute. Am incercat sa aflu originea acestui preparat, dar sunt mai multe surse care sustin ca au inventat-o. Printre primele relatari ale acestor paste provin din romanul publicat in 1961 al lui Raffaele La Capria care se numeste ”Ferito a Morte”. El facea la un moment dat referire in cartea sa la ele: ”spaghetti alla puttanesca come li fanno a Siracusa” adica “spaghette a la puttanesca asa cum sunt facute in Syracuse(Sicilia)”. O alta relatare facuta de Annarita Cuomo o scriitoare la un ziar local numit “Il Golfo”,sustinea ca acest tipdepaste au fost inventate de Sandro Petti in 1950, in restaurantul sau faimos din insula Ischia.

Reteta pentru spaghetti a la puttanesca variaza in functie de zona si gusturile fiecarui individ. De aceea nu este o reteta stricta si puteti sa o faceti dupa bunul plac. Ca si ingrediente principale folosim: rosii, masline, ceapa, capere, ansoa, usturoi, ardei iute si patrunjel. Daca nu doriti sa puneti vreunul din aceste ingrediente, puteti sa omiteti(eu am facut aceasta reteta fara capere). Aveti grija la sare deoarece aveti maslinele, ansoaul si caperele sarate.

Penne a la puttanesca 5Penne a la puttanesca 6Penne a la puttanesca 4Penne a la puttanesca 3

Penne a la puttanesca 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Penne a la puttanesca
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 2

Ingrediente
  • 400g paste
  • 200ml suc de rosii
  • 15-20 masline
  • 8 rosii cherry
  • 8 fileuri ansoa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • busuioc proaspat
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de ardei
  • piper
  • sare

Instructiuni
  1. Incepeti prin a pune pastele la fiert in apa cu putina sare, exact cat timp este recomandat pe cutie.
  2. Intr-o tigaie incapatoare, incalziti ulei de masline in care caliti usturoiul, ceapa taiata fin si fileurile de ansoa. Acestea din urma se vor dizolva in ulei, lasand o aroma minunata de peste.
  3. Adaugati maslinele, caperele spalate si rosiile cherry peste usturoi impreuna cu sucul de rosii(eu aveam sucul de rosii gata facut, este un sos mai special, dar daca nu aveti puteti folosi sucul din comert.).
  4. Lasati-l sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute, sa scada putin si turnati pastele fierte in tigaie.
  5. La final taiati patrunjelul proaspat peste si amestecati bine. Daca doriti puteti adauga si busuioc verde.
  6. Pofta buna :D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu