Aluat tarta hortcrust pastry (7)

Aluat pentru tarta sau placinta \ Shortcrust Pastry

Aluatul pentru tarta este usor de facut si reteta este foarte simpla. Selectati cantitatea de apa, inmultiti cu 2 si aveti cantitatea de unt, inmultiti iar cu 2 si aveti cantitatea de faina. Detaliile mai jos :)

Aluat tarta hortcrust pastry (1)Aluat tarta hortcrust pastry (2)Aluat tarta hortcrust pastry (3)Aluat tarta hortcrust pastry (4)Aluat tarta hortcrust pastry (7)Aluat tarta hortcrust pastry (5)Aluat tarta hortcrust pastry (6)113 7Placinta de dovleac 4

Aluat pentru tarte sau placinte \ Shortcrust Pastry
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Alte retete cu acest aluat : Placinta de dovleac, Tarta de fructe
Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 50ml apa rece
  • 100g unt rece
  • 200g faina
  • un praf de sare

Instructiuni
  1. Taiem untul rece cubulete, il introducem in robotul de bucatarie cu lama de taiat si il bagam la congelator 20 de minute sa se intareasca bine.
  2. Dupa 20 de minute turnati faina in aparat si amestecati la viteza mare pana untul se transforma in firimituri.
  3. Turnati apa rece(puteti sa puneti si apa cateva minute la congelator) peste faina si amestecati la viteza mica pana incep sa se formeze bulgari de aluat.
  4. Rasturnati amestecul pe o suprafata curata, chiar daca este foarte faramicios si nu seamana deloc cu un aluat pentru tarta.
  5. Repede framantati aluatul pana formati o bila. Incercati sa lucrati cu aluatul cat mai putin posibil deoarece caldura mainilor topeste untul.
  6. Rulati bila intr-o folie alimentara foarte strans si introduceti-o la frigider jumatate de ora.
  7. Pe o suprafata curata pudrati faina si cu un sucitor dati forma aluatului.
  8. Pudrati forma cu faina si asezati aluatul.
  9. Indepartati excesul de aluat cu sucitorul.
  10. Cu o bucatica de coca impingeti bine aluatul in tava. Prefer sa folosesc aceasta metoda deoarece cu degetul este posibil sa rup aluatul.
  11. Intepati cu o furculita coca pentru a preveni umflarea in timpul coacerii.
  12. Pregatiti cuptorul la o temp. de 180gr C.
  13. Mototoliti o foaie de copt si asezati-o peste aluat.
  14. Turnati monede, fasole, boabe speciale pentru copt. Aceasta metoda asigura ca aluatul nu se va umfla si se va coace uniform.
  15. Coaceti 20 de minute,stingeti cuptorul, scoateti foaia de copt si mai introduceti aluatul inca 15 minute sa se usuce.
  16. Lasati aluatul sa se raceasca si este perfect pentru al umple cu mere, creme sau cu orice umplutura doriti.

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu