bezea italiana Italian merengue 7

Bezea italiana / Italian Meringue

Sunt trei tipuri de bezele:

Bezea franceza: Cea mai cunoscuta dintre cele trei. Se bat albusurile cu zahar pana formeaza o spuma densa si alba. Reteta cu bezea franceza: Eton Mess

Bezea elvetiana: Se bat albusurile pe bain-marie pana se gatesc si ajung la o consistenta foarte tare. De obicei dupa acest proces, albusurile se pun la copt.

Bezea italiana: Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare.Retete cu bezea italiana: Baked Alaska, Placinta de dovleac .

Placinta de dovleac 16Placinta de dovleac 17Baked Alaska 47aEton messPlacinta de dovleac 8

 

 

 

Bezea italiana / Italian Meringue
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 2 albusuri
  • 60 g zahar
  • 1g sare

Instructiuni
  1. Intr-un vas foarte curat se pun albusurile care trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Pe foc intr-o craticioara se pun 4 linguri de apa cu zaharul si se amesteca. Se fierb la foc mediu pana cand se formeaza bule de zahar si apa s-a evaporat.
  3. Bateti albusurile cu un strop de sare pana se dubleaza in volum, dupa care adaugati treptat siropul direct de pe foc.
  4. Spuma ar trebui sa se tripleze in volum si sa stea lipita de castron chiar daca il intoarceti cu fundul in sus.
  5. Albusurile se gatesc in contactul cu siropul clocotit si pot fi consumate ca atare.
  6. Se foloseste pentru tarte, placinte(placinta de dovleac), baked alaska si in general in cofetarie si patiserie.
  7. (Daca spuma nu creste, incercati sa adaugati un strop de suc de lamaie.)

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu