biscuiti de craciun x

Biscuiti de Craciun / Gingerbread cookies

Acesti biscuiti, frumos mirositori, vestesc venirea Craciunului. Deoarece sunt uscati au un termen de valabilitate relativ ridicat si pot fi facuti cu cateva zile in avans, daca doriti sa ii aveti la masa de Craciun.

Biscuiti de craciun 4Biscuiti de craciun 1Biscuiti de craciun 7Biscuiti de craciun 8Biscuiti de craciun 9Biscuiti de craciun 10Biscuiti de craciun 11Biscuiti de craciun 3a

 

Biscuiti de Craciun / Gingerbread cookies
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 12

Ingrediente
  • 250g faina
  • 50g zahar brun
  • 25g unt
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat
  • ½ lingurita gimbir macinat
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita 5 condimente
  • sare

Instructiuni
  1. Intr-o craticioara topiti untul impreuna cu 25g zahar si amestecati pana acesta se dizolva.
  2. Cerneti faina si adaugati praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele macinate, sarea si amestecati bine.
  3. Intr-un bol, amestecati oul cu zaharul ramas, pana se formeaza o spuma.
  4. Peste faina, turnati untul topit si spuma de ou treptat, amestecand usor sa nu se formeze cocoloase.
  5. Dupa ce ati format aluatul, trebuie sa il puneti la racit. Pentru a face treaba mai usoara, eu l-am impartit in patru si le-am acoperit individual cu folie alimentara.
  6. Lasati la rece o ora.
  7. Pe o masa sau suprafata curata, pudrati putina faina si, pe rand, rulati aluatul pana ajunge la grosimea de 0.4-0.5 cm.
  8. Decupati cu formele preferate si coaceti la 200gr timp de 9-11 min. (Depinde de grosimea biscuitilor cat de repede se coc)
  9. Dupa ce ati scos biscuitii si i-ati lasat sa se raceasca, puteti sa ii serviti pudrati cu zahar sau unsi cu gem. Eu am ales sa ii ung cu gem de caise si de capsuni.
  10. Pofta mare si Sarbatori fericite ! :D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu