8

Choux a la creme / Choux Pastry

Cui nu-i plac aceste mici delicatese ? Prima oara cand am facut reteta pentru choux am ramas mirat ca este atat de simpla si cu toate acestea toata lumea le cumpara in loc sa le faca. But no more ! Cand am pofta de eclere sau choux a la creme ma pun pe treaba. Intr-o ora sunt gata. Pot fi umplute cu creme patissiere, frisca, ciocoata etc.

Choux a la creme  (5)Choux a la creme  (6)Choux a la creme  (7)Choux a la creme  (9)Choux a la creme  (12)Choux a la creme  (2)8

Choux a la creme / Choux Pastry
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Pentru aproximativ 20 de choux
Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 90g faina
  • 75 ml lapte
  • 75 ml apa
  • 60 unt
  • 50gr ciocolata
  • 3g sare
  • 3g zahar
  • 3 oua

Instructiuni
  1. Dati drumul la cuptor la 250gr C.
  2. Intr-o cratita incapatoare aduceti la fierbere laptele, apa si untul.
  3. Cum incep sa fiarba adaugati faina si cu un tel sau o lingura de lemn amestecati energic.
  4. Compozitia se va usca imediat. Luati oala de pe foc si amestecati pe o suprafata neutra.
  5. Incorporati cate un ou si amestecati bine. Repetati procedeul pana cand aluatul devine elastic. Compozitia nu trebuie sa devina mata si tare, dar nici lucioasa si umeda.
  6. Adaugati aluatul cald intr-un pos si formati gogosicile pe o foaie de copt.
  7. Introduceti tava la cuptor si reduceti temperatura la 180 gr C.
  8. Coaceti timp de 30 de minute si inchideti cuptorul.
  9. Lasati usa crapata si mai lasati-le sa se usuce 10-15 minute.
  10. Inainte sa le umpleti lasati-le sa se raceasca complet.
  11. Crema pentru choux a la creme, creme patissiere o gasiti aici.
  12. Puteti taia gogosicile in jumatate sau puteti sa le umpleti cu o seringa. Cum va este mai la indemana.
  13. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde in reprize scurte de 20 de secunde la maxim 500 W.
  14. Decorati choux a la creme cu ciocolata.
  15. Pofta buna. :)

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu