Crema de caramel cu lavanda  (1)

Crema de caramel cu lavanda

Citind tot felul de retete am dat peste acest ingredient cu care nu am lucrat niciodata si am decis sa incerc sa fac ceva simplu si usor. Concluzia mea este ca trebuie sa iti placa foarte mult lavanda sa o poti savura intr-un desert. :)

Crema de caramel cu lavanda  (7)

Crema de caramel cu lavanda  (8)Crema de caramel cu lavanda  (6)Crema de caramel cu lavanda  (2)Crema de caramel cu lavanda  (4)Crema de caramel cu lavanda  (5)Crema de caramel cu lavanda  (3)Crema de caramel cu lavanda  (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Crema de caramel cu lavanda
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 4

Ingrediente
  • 500ml lapte
  • 150g zahar
  • 50g zahar infuzat cu lavanda
  • 4 oua
  • 1 lingurita flori lavanda
  • vanilie

Instructiuni
  1. Pentru a face zaharul infuzat cu lavanda, aruncati cateva floricele intr-un borcanel cu zahar si lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
  2. Incepeti prin a pregati un caramel intr-o tigaie. Turnati zaharul topit in forma in care veti coace crema si lasati-l sa se raceasca, adaugand cateva flori de lavanda.
  3. Intr-o cratita incalziti laptele aproape de temperatura de fierbere.
  4. Intr-un castron bateti oualele cu zaharul infuzat cu lavanda pana rezulta o crema.
  5. Turnati laptele putin cate putin, peste crema pana cand l-ati incorporat pe tot.
  6. Adaugati crema obtinuta peste zaharul intarit si introduceti-o la cuptor intr-o tava, pe care ati umplut-o cu apa pana la jumatate.
  7. Coaceti crema timp de 45min la o temperatura de 140gr C pana cand se intareste.
  8. Cand doriti sa serviti crema de caramel, bagati forma in apa calda timp de un minut, sa se desprinda de peretii acesteia si rasturnati-o pe o farfurie.
  9. Pofta buna :)

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu