Creme patissiere (1)

Creme patissiere

 

O creme fina, perfecta pentru tarte, cremsnit, eclere, choux a la creme, gogosi etc

Creme patissiere (2)Creme patissiere (3)Creme patissiere (4)Creme patissiere (5)Creme patissiere (6)Creme patissiere (7)Creme patissiere (1)138Choux a la creme  (4)

Creme patissiere
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 8

Ingrediente
  • 500ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 125g zahar
  • 50g faina
  • 1 boton de vanilie sau esenta de vanilie dupa gust

Instructiuni
  1. Puneti laptele la fiert intr-o cratita incapatoare impreuna cu semintele de vanilie.
  2. Frecati galbenusurile cu oul intreg si cu zaharul pana cand acesta se dizolva si rezulta o spuma cremoasa.
  3. Cerneti faina peste crema de ou si amestecati pana cand aceasta este incorporata in totalitate.
  4. Turnati laptele fierbinte, putin cate putin, peste ou si amestecati foarte bine pana l-ati turnat pe tot.
  5. Rasturnati tot amestecul iar in oala in care a fiert laptele si puneti-o pe foc amestecand constant.
  6. Trebuie sa amestecati cateva minute bune incontinuu deoarece crema va incepe sa se ingroase.
  7. Intr-un castron asezati o folie alimentara pentru a preveni crema sa formeze crusta in procesul ei de racire.
  8. Turnati crema in castron si acoperiti cu folie alimentara.
  9. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  10. Dupa ce s-a racit puteti sa o depozitati in frigider maxim 48 de ore.
  11. Pofta buna. :)

 

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu