Espresso panna cotta

Espresso Panna Cotta

Cand ma gandesc la desertul perfect, ma gandesc la italienescul panna cotta. Este un desert usor de facut, foarte light, cu textura fina si suficient de dulce cat sa nu ti se aplece, dar sa simti in acelasi timp ca ti-ai facut pofta.Pentru a face acest desert trebuie sa amestecam smantana dulce, lapte, zahar si gelatina. Este atat de simplu ! Pentru ca ne aflam in plina iarna, il puteti servi si la masa de Craciun, adaugandu-i scortisoara si migdale, iar in restul timpului puteti pune absolut tot ce va place voua . Eu astazi am facut acest desert cu cafea si vanilie.

Espresso panna cotta 9Espresso panna cotta 10 Espresso panna cotta 8Espresso panna cotta 11Espresso panna cotta  7 Espresso panna cotta 6Espresso panna cotta 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espresso Panna Cotta
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 8

Ingrediente
  • 500ml smantana dulce
  • 100ml cafea
  • 150ml lapte
  • 90g zahar
  • 4 foi sau un pliculet de 10g de gelatina
  • Esenta de vanilie sau ½ pastai vanilie

Instructiuni
  1. Intr-o cratita amestecati smantana, laptele si zaharul la foc mic.
  2. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Eu am folosit foi pe care le-am inmuiat cateva minute. Scurgeti apa in exces de pe foi si introduceti-le in craticioara de pe foc.
  3. Adaugati cafeaua, care trebuie sa fie foarte tare si semintele de vanilie.
  4. Amestecati constant sa se topesca zaharul, iar cand compozitia ajunge aproape de temperatura de fierbere, luati-o de pe foc.
  5. Turnati in forme si lasati-le sa se raceasca minim 2-3 ore pana le serviti.
  6. Pentru a le scoate din forme cu usurinta, scufundati-le in apa calda.
  7. Eu le-am servit cu amestec de caramel, alune si merisoare.
  8. Pofta buna !:D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu