Gogosi pufoase cu ciocolata

Gogosi pufoase cu ciocolata

Un desert ce este foarte popular pe tot mapamondul si este disponibil in toate formele si marimile posibile. De la celebrele gogosi rotunde americane, la “donat kentang” in Indonezia, acestea satisfac pofta de dulce oricui. Bunica mea obisnuia sa le umple cu dulceata de trandafiri si cu frisca. Erau delicioase. 

Gogosi cu ciocolata 5Gogosi cu ciocolata 6Gogosi cu ciocolata 7Gogosi cu ciocolata 8Gogosi cu ciocolata 9Gogosi cu ciocolata 10Gogosi pufoase cu ciocolata
Gogosi cu ciocolata 2
Gogosi cu ciocolata 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gogosi pufoase cu ciocolata
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Gogosi pufoase cu ciocolata. De asemenea puteti sa le umpleti cu creme patissiere.
Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 320g faina
  • 150ml lapte
  • 50g unt
  • 50g zahar
  • 15g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • Pentru umplutura de ciocolata :
  • 100g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 20g unt
  • 2-3 linguride zahar sau miere(optional)

Instructiuni
  1. Incalziti laptele, adaugati zaharul si amestecati pana cand acesta se topeste.
  2. Intr-un bol mic zdrobiti drojdia proaspata si turnati jumatate din laptele cald. Amestecati pana aceasta se dizolva si lasati-o 3 minute sa se activeze.
  3. Topiti untul in restul de lapte ramas.
  4. Cerneti faina si adaugati un strop de sare.
  5. Incepeti sa amestecati faina treptat cu galbenusurile, untul topit in lapte si drojdia.
  6. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale.
  7. Dupa ce acesta s-a format, puneti-l intr-un castron pudrat cu faina si lasati-l la cald timp de 1–1½ h pana cand se dubleaza in marime. Acoperiti castronul cu folie alimentara sau un prosop pentru a preveni formarea crustei.
  8. Intre timp faceti umplutura de ciocolata, adaugand-o intr-un castron impreuna cu untul, zaharul si frisca lichida, care trebuie sa fie fierbinte. Amestecati si lasati deoparte.
  9. Cu grija scoateti aluatul din castron pe o suprafata pudrata cu faina si cu un sucitor aduceti-l la grosimea unui deget, aproximativ 1,5-2 cm. Taiati cu un cutit gogosile la dimensiunea dorita.
  10. Asezati gogosile formate pe o tava cu hartie de copt si mai lasati-le sa creasca aproximativ 30min.
  11. Incalziti ulei de aproximativ 5cm intr-o cratita si prajiti 3-4 minute pana cand acestea capata o culoare aurie. Ca sa imi dau seama cand este potrivit uleiul pentru prajit, am introdus o bucatica de aluat ramas dupa ce am format gogosile.
  12. Scurgeti gogosile pe un prosop de hartie si pudrati-le cu zahar.
  13. Cu un pistol sau cu o punga pentru ornat umpleti gogosile cu ciocolata.
  14. Se servesc calde.
  15. Pofta mare ! :D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu