1 jeleu cu fructe de padure

Jeleu cu fructe de padure

Un desert care ma duce direct cu gandul la copilarie. Este un preparat cu o complexitate medie, perfect pentru o zi de vara in care vrei sa mananci ceva dulce, savuros si racoritor.

jeleu cu fructe de padure 5jeleu cu fructe de padure 6jeleu cu fructe de padure 4jeleu cu fructe de padure 3jeleu cu fructe de padure 21 jeleu cu fructe de padure

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeleu cu fructe de padure
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 750ml vin roze dulce
  • 5-6 linguri de zahar
  • 15g gelatina granule
  • fructe de sezon

Instructiuni
  1. Turnati vinul si zaharul intr-o oala si puneti-le la fiert.
  2. Fierbeti vinul la foc mediu pana acesta scade la jumatate. Nu va faceti griji ca o sa va imbatati, alcoolul se evapora in timpul fierberii.
  3. Intr-o cana cu apa rece puneti gelatina la inmuiat aproximativ 5 minute.
  4. Dupa ce a fiert vinul, lasati-l sa se raceasca si atunci cand mai este caldut, in jur de 50 gr C, adaugati gelatina si amestecati pana cand aceasta se dizolva.
  5. Intr-o forma de plastic adaugati fructele si turnati jeleul aflat temperatura camerei pana forma se umple ochi.
  6. Lasati jeleul la frigider sa se intareasca minim trei ore.
  7. Ca sa scoateti jeleul din forma, asezati-l in apa calda cateva secunde.
  8. Pofta buna ! :D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu