Placinta de dovleac 6

Placinta de dovleac / Pumpkin pie

Nu conteaza cat de bun e curcanul, daca sosul are cocoloase sau nu, cel mai important la americani de Thanksgiving Day e ca placinta sa fie delicioasa. Desertul care incheie o masa copioasa alaturi de toate rudele placute si mai putin placute. Am zis sa incerc si eu sa vad care este farmecul sa ai 2% aluat si restul dovleac, spre deosebire de retetele conventionale care sunt exact invers. Dovleacul  are durata foarte mare de viata si il gasiti in supermarketuri tot timpul anului si este foarte ieftin. O reteta ieftina si delicioasa care are nevoie doar de putina atentie. Asta bineinteles depinde de gustul fiecaruia, in functie de textura preferata, cu nuci sau fara, cu frisca sau cu bezea italiana.

Placinta de dovleac 9Placinta de dovleac 10Placinta de dovleac 12Placinta de dovleac 14Placinta de dovleac 11Placinta de dovleac 13Placinta de dovleac 15Placinta de dovleac 18Placinta de dovleac 8Placinta de dovleac 4Placinta de dovleac 2Placinta de dovleac 3

 

 

 

 

 

 

 

Placinta de dovleac / Pumpkin pie
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 12

Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 100g faina
  • 50g unt rece
  • 25g apa rece
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1200g dovleac ras
  • 250g smantana pentru frisca
  • 120g zahar
  • 50g miez de nuca
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • Pentru ornat:
  • Frisca
  • Bezea Italiana

Instructiuni
  1. Scoateti untul de la frigider si taiati-l in cubulete mici dupa care amestecati-l cu faina. Eu am folosit un robot de bucatarie. Daca nu aveti, amestecati cu o lingura de lemn. Important este sa nu se topeasca untul, de aceea evitati sa amestecati cu mana. Nu uitati sa adaugati apa si putina sare. Dupa ce ati facut aluatul, lasati-l in frigider minim 30 de minute sa se intareasca.
  2. Presarati putina faina pe masa de lucru si cu un sucitor aduceti aluatul la grosimea unui cutit.
  3. Asezati aluatul in forma si introduceti-o iar la frigider pana terminati de facut umplutura.
  4. Radeti dovleacul cat mai subtire sau in functie de consistenta dorita in placinta si puneti-l la calit, acoperit la flacara foarte mica timp de 20-30 de minute pana se inmoaie. Eu l-am dat prin blender sa obtin o textura foarte fina.
  5. Amestecati bine dovleacul cu oul, smantana pentru frisca, condimentele si zaharul pana cand acesta din urma se dizolva.
  6. Scoateti aluatul de la frigider si imprastiati nuca.
  7. Adaugati amestecul de dovleac in tava si scuturati-o de cateva ori sa iasa aerul din compozitie.
  8. Coaceti timp de 40 de minute la o temperatura de 160gr C. Este gata atunci cand centrul placintei tremura putin cand o miscati.
  9. Lasati placinta sa se raceasca la temperatura camerei pana scoateti forma.Aproximativ 2 ceasuri. Ea se va mai coace in acest timp.
  10. Taiati felii si decorati cu frisca sau bezea italiana.
  11. (Pentru a da acel aspect bezelei am ars-o cu o torta timp de cateva secunde.)

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu