collage3

Tort de morcovi

Atunci cand va ganditi la o prajitura cu morcovi va trece prin gand ceva usor si pufos, cu putine calorii. Tin sa va anunt ca este exact invers. Am incercat si varianta mai sanatoasa, dar nu e nici pe departe la fel de buna ca reteta originala.  Asa ca dupa o felie de tort trebuie sa va ganditi cum o sa scapati de caloriile in plus.

123456891012DSC02612

Tort de Morcovi
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 12

Ingrediente
  • 170g morcov
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • 120ml ulei
  • 100g nuci
  • 10g stafide
  • 10g merisoare
  • 3 oua
  • 1ligurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ ligurita bicarbonat de sodiu
  • ½ ligurita nucsoara
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita esenta vanilie
  • 100g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • 30g unt

Instructiuni
  1. Intr-un bol razuiti fin morcovul.
  2. Pentru a mari aroma nucilor , prajiti-le 5 minute la foc mediu intr-o cratita, sau bagati-le 8-10 min la cupor la 180gr C.
  3. Incepeti prin a bate ouale impreuna cu zaharul, treptat, pana se formeaza o crema spumoasa.
  4. Dupe ce ati batut ouale cu zahar adaugati treptat faina, scortisoara, nucile zdrobite, stafidele, merisoarele, bicarbonatul, praful de copt,uleiul si sarea. Amestecati bine pana cand totul se omogenizeaza si adaugati si morcovul ras.
  5. Amestecati si turnati intr-o forma(puteti folosi si doua forme daca va este mai usor, trebuie doar sa cantariti compozitia sa fie egala in cele doua tavi) care este tapetata cu foaie de copt.
  6. Lasati 30-35 min la cuptor la temperatura de 180 grade C. Pentru a testa daca aluatul este copt, infigeti o scobitoare in centrul acestuia si daca iese curata, acesta este facut.
  7. Lasati aluatul sa se raceasca si doar apoi taiati-l in 2 jumatati egale.
  8. Intr-un bol amestecati crema de branza cu untul si zaharul pudra pana cand acesta din urma se topeste, iar compozitia se transforma intr-o crema delicioasa.
  9. Ungeti cu branza blatul si adaugati si a doua parte de blat peste.(Optional puteti pune si un sos de caramel intre blaturi) Turnati si restul de branza si ornati dupa plac.
  10. Lasati la rece inainte sa serviti.
  11. Pofta buna ! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu