Chiftele

Chiftele

Aceasta reteta a inceput prin dorinta de a manca un sandwich preferat de mine. Sandwish italian cu chiftele. Bineinteles ca puteti sa faceti orice alta reteta. Eu prefer sa fac mai multe chiftele si sa le inghet. Sunt de mare ajutor cand va este foame sau cand aveti prieteni in vizita.

Chiftele 2Chiftele 1Chiftele 3 Chiftele 4 Chiftele 5 Chiftele 6

Chiftele
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

O reteta de chiftele numai buna pentru sandwishuri, paste sau chiftelute marinate.
Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 700g carne tocata amestec de vita si porc
  • 50ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 2 cepe medii
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
  • piper
  • sare

Instructiuni
  1. Taiati ceapa foarte fin si caliti-o in ulei 5-8 minute pana devine sticloasa.
  2. Condimentati carnea cu cimbru, oregano, usturoi pisat, sare si piper.
  3. Intr-un bol adaugati pesmetul peste care turnati laptele. Lasati 1-2 minute ca acesta sa absoarba tot luchidul. Scurgeti excesul de lapte si adaugatipesmetul peste carne.
  4. Adaugati si ceapa calita impreuna cu patrunjelul taiat fin si amestecati foarte bine.
  5. Modelati chiftelele in funtie de preferinta. Pentru a nu se lipi de mana, udati palmele cu putina apa.
  6. Eu am facut chifelele de aproximativ 33-35g fiecare.
  7. Pentru a le praji puteti sa le dati prin faina sa nu se prinda. Depinde de tigaie. Am incercat si cu si fara cu acelasi rezultat. Deci incercati fara prima oara cu o chiftea si daca se prinde pudrati-le cu faina.

 

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu