scoici midii (5)

Midii in crusta de pesmet

Daca ati facut reteta de Midii cu sos alb si v-au ramas niste scoici puteti face cu usurinta aceasta reteta, iar daca nu, am sa va explic de la inceput cum sa o faceti :)

scoici midii (8)scoici midii (10)scoici midii (9)scoici midii (15)scoici midii (16)scoici midii (17)scoici midii (18)scoici midii (7)scoici midii (6)scoici midii (5)scoici midii (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midii in crusta de pesmet
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 3

Ingrediente
  • 20-30 midii
  • 100ml vin
  • 30g unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • paine prajita
  • patrunjel
  • cimbru
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • parmezan sau alta branza

Instructiuni
  1. Incepeti prin a curata scoicile foarte bine cu ajutorul unei perii. Aveti grija sa nu aiba deloc nisip sau mizerie.
  2. Smulgeti-le barba tragand intr-o directie paralela cu scoica pana cand se rupe. Scoicile se fixeaza pe stanci cu ajutorul acelor barbi.
  3. Daca o midie este deschisa, ciocaniti in ea si daca in 20 de secunde nu se inchide etans, aruncati-o.
  4. De asemenea daca orice scoica nu este inchisa etans ar putea fi moarta si este mai bine sa va lipsiti de ea.
  5. Intr-o oala topiti untul si aruncati usturoiul zdrobit impreuna cu ceapa taiata fin. Caliti timp de 1 minut si stingeti cu vinul alb.
  6. Aduceti vinul la temperatura de fierbere si varsati scoicile care au stat la scurs, in oala.
  7. Scuturati cratita in asa fel incat midiile sa se amestece in oala. Daca nu va descurcati cu scuturatul, amestecati cu o lingura dupa care asezati capacul la loc.
  8. Gatiti scoicile 5 minute pana se deschid.
  9. Separati 10 cele mai mari jumatati de scoica pe care le aveti.
  10. Asezati cate 2-3 midii in fiecare jumatate.
  11. Caliti o ceapa mica taiata marut in ulei de masline si tocati-o marunt impreuna cu painea prajita, o lingura de ulei de masline, patrunjelul, cimbru si parmezanul intr-un robot de bucatarie. Compozitia rezultata trebuie sa fie putin umeda.
  12. Asezati firimiturile peste midii si introduceti-le la cuptor pana capata o crusta aurie. Este de preferat sa aveti un aragaz cu rotisor sau grill.
  13. Pofta buna :)

 

 

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu