Scotch Egg 12

Oua Scotiene / Scotch Eggs

Facute in casa sau cumparate de la supermarket, aceste oua sunt nelipsite la picnicuri in Marea Britanie. Perfecte pentru pranz, ele au fost inventate la mijlocul secolului al XIX-lea ca si o mancare destinata bogatilor. Desi ele au fost create sa fie servite reci, acestea sunt delicioase fierbinti, cu un stop de mustar sau maioneza.

Scotch Egg 1Scotch Egg 2Scotch Egg3Scotch Egg4Scotch EggScotch Egg6Scotch Egg w5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouă Scotch / Scotch Eggs
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Carnea, de preferat, sa fie foarte proaspata, de la carnati neafumati.
Nr. Portii: 10

Ingrediente
  • 700g carnati
  • 10 oua
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita ceapa granulata
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • piper

Instructiuni
  1. Puneti apa la fiert incat aceasta sa fie cu 2 cm peste oua.
  2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati oualele si tineti-le aproximativ 4 min jum.
  3. Scoateti oualele si asezati-le in apa rece. (De obicei sparg oul si il las in apa, acest procedeu face ca acesta sa se curate mai usor de coaja.)
  4. Amestecati carnea de carnati cu apa, mustarul, boiaua, ceapa granulata si amidonul.(Daca doriti ca textura carnii sa fie mai fina, puteti amesteca toate acestea intr-un robot de bucatarie. Tocati 1 minut pana cand carnea devine foarte fina.)
  5. Decojiti oualele.
  6. Pe un tocator asezati o folie alimentara si asezati carnea preparata.
  7. Peste carne asezati alta folie si cu un rulou pentru aluat, aduceti grosimea carnii la aproximativ ½cm.
  8. Asezati oul decojit in mijloc si, cu ajutorul foiei alimentare, modelati carnea peste ou pana formati o bila.
  9. Dupa ce ati format bilele de carne, tavaliti-le prin faina, ou si pesmet.
  10. Prajiti in ulei(190gr C) pana cand acestea sunt de o culoare aurie, aprox 3-4 minute.
  11. Scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
  12. Serviti cu mustar si maioneza !
  13. Pofta buna :D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu