pate de casa

Pate de casa din ficat de pui

Din cand in cand mi se face pofta sa mai mananc un pate bun de ficat, care chiar sa aiba mai mult de 60% ficat in el :D . Asa s-a intamplat si acum cand am facut aceasta reteta super usoara pentru un delicios pate de casa. Sper sa va placa la fel de mult cat imi place si mie.

pate de casaPate de casa5 pate de casa432

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pate de pui facut in casa
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 10

Ingrediente
  • 1 kg ficat pui
  • 600g ceapa
  • 30g unt
  • 30ml lapte
  • usturoi(optional)
  • cimbru
  • sare
  • piper

Instructiuni
  1. Taiati ceapa julienne si caliti-o la foc mediu, cu ulei de masline, timp de 3 min.
  2. Amestecati la inceput si acoperiti cu un capac, timp in care reduceti focul la minim.
  3. Lasati ceapa sa se inabuse 15 min, peste care adaugati ficatul, amestecati, asezonati si acoperiti iar.
  4. Trebuie sa tineti tigaia pe foc, pana cand jumatate din zeama lasata de ficat s-a evaporat.
  5. Cu un aparat de bucatarie, faceti o pasta fina.
  6. In functie de consistenta dorita, adaugati untul si laptele.
  7. Si pateul este gata ! O reteta foarte simpla si gustoasa !:D

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu