Sos de rosii

Sos de rosii

Sos de rosii 2

Sos de rosii
 
Timp Pregatire

Timp Gatire

Timp Total

 

Nr. Portii: 6

Ingrediente
  • 400ml suc de rosii
  • 200ml supa de legume
  • 150ml vin rosu
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • oregano uscat
  • rozmarin proaspat
  • busuioc proaspat
  • piper
  • sare

Instructiuni
  1. Taiati ceapa foarte fin si puneti-o la calit intr-o craticioara cu putin ulei de masline.
  2. Adaugati si usturoiul taiat fin si amestecati.
  3. Dupa aproximativ 10 minute adaugati vinul si dati focul la mic.Lasati ca amestecul de sos de rosii sa scada la jumatate.
  4. Adaugati supa de legume si sucul de rosii si lasati ca acestea sa scada.
  5. Asezonati cu oregano, rozmarin, sare si piper.
  6. Gustati din cand in cand ca sa ajungeti la gustul si consistenta dorita. Eu l-am lasat aproximativ o ora la foc foarte mic.
  7. Dupa ce ati inchis focul adaugati 10-15 frunze de busuioc proaspat taiat si amestecati.
  8. Este un sos potrivit pentru pizza, paste(a la puttanesca), sandwichuri, chiftelute marinate etc.

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0
spacer

Scrie un Comentariu